Frica de schimbare… exista doar in capul nostru !

Anul 2021 se pregateste de plecare. Inca un an din viata noastra! Un an « trait » sau un an « consumat » ! Moartea fiecarui an este un moment de bilant. Moartea unui an si nasterea unui An Nou ofera prilejul de a ne pune in evidenta in toata splendoarea latura noastra umana. De a arata omul primordial, omul instictual, omul rob al slabiciunilor. Indiferent de nivelul nostru intelectual, de nivelul de pregatire… omul; rob al propriilor slabiciuni se face vizibil si isi marcheaza prezenta.

Sub masca intoarcerii catre cele Sfinte, catre Divinitate, sub masca Colindelor si a traditiilor de Craciun si de Anul Nou, moartea unui an … ne ofera prilejui sa mai facem un pas pe drumul spre Eternitate.

Ne alimentam spiritul si ne indestulam, poate prea indestulam trupul !

Ingroparea unui an este prilejul fixarii de noi tinte pentru un AN NOU, care se vrea a fi, mai Bun, mai plin de Sanatate,  de Fericire, de Bunastare… Este de dorit ca innoirea  anului sa ne faca sa înțelegem… că a sosit momentul innoirii noastre. Trebuie doar sa credem ca este posibila innoirea noastra. Schimbarea nu este nimic altceva decât o transformare esențială a stilului de viata, care implică conștientizarea necesității abandonarii vechilor, proaselor și nesănătoaselor obiceiuri, si adoptarea unora noi, sănătoase, care ne să amelioreze semnificativ calitatea vieții.

Cat de greu o fii schimbarea stilului de viată si debarasarea de nesănătoasele și proastele obiceiuri? Cuvintele distinsului cardiolog, profesorul Valentin Fuster: „Niciodată nu este prea târziu ca să începi să ai grijă de tine. Niciodată nu este prea devreme ca să înveți” … să trăiești (aș completa eu!), ne invită la profunde reflexii, privind fragilitatea vieții, făcându-ne să ne punem întrebarea: „Cum să câștig timp pentru… viata mea?”.

Sau cu alte cuvinte e vremea iesirii din boala, incertitudine și nesiguranţa care sunt pe cale sa ne invadeze trupul, sa ne înlăcrimeze ochii şi sa ne îndurereze inima.

Anul nou e vremea reînvierii corpului și a spiritului nostru!

Oricât de obosit şi epuizat ne-ar fi trupul, oricâte rezerve şi temeri am avea vizavi de schimbarea noastră, ACUM și AICI e momentul să ne mobilizăm resursele ascunse, să ne ridicăm şi să pornim la drum, dar mai ales să ne scoatem din cap ideea de a ceda sau renunţa. Numai asa vom înțelege că credinţa şi perseverenţa noastră ne vor dovedi că suntem mai puternici decât credeam odată.

La multi ani! Sanatate si impliniri!

/

Despre Dan Mircea Fărcaș

Ca să mă definesc pe scurt: sunt un om la fel ca toți ceilalți, cu calități și defecte, împlinit familial și profesional, care muncește 10 ore zilnic, un om sensibil, înconjurat de oameni care mă prețuiesc și care îmi creează emoții pozitive, un om care privește încrezător în viitor. Pot spune că pasajul biblic din Isaia 40:31 este o definiție a ceea ce sunt: „Cei ce se încred în DOMNUL își vor înnoi puterea, se vor înălța prinzând aripi ca vulturii, vor alerga și nu vor osteni, vor umbla și nu vor obosi.” Și asta pentru că sunt un vultur care continuă să zboare, cucerind noi înălțimi, deși am aripile parțial frânte.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.