DESPRE SPERANȚĂ ȘI CREDINȚĂ

În filmul Închisoarea Îngerilor, atât de drag mie, (cred că l-am văzut de vreo 8 ori și mă surprinde în mod plăcut întotdeauna), Morgan Freeman afirmă la un moment dat: “Speranţa e un lucru periculos. Speranţa poate înnebuni un om”. În replică, după ce a evadat, Tim Robbins într-o scrisoare îi spune: “Aminteşte-ţi Red, speranţa e un lucru bun, poate cel mai bun dintre toate, iar un lucru bun nu moare niciodată.” Aș putea spune că SPERANȚA reflectă incertitudinea, nu ești sigur că ceva bun se va întâmpla. Îți dorești să se întâmple dar nu ai certitudinea.

Mai presus de speranță este CREDINȚA că ceva bun se poate întâmpla și chiar mai mult nu numai că se poate ci chiar că se va întâmpla. Credința este cea care mută munții din loc, ea reflectă concretul, chiar mai mult, certitudinea înfăptuirii. A crede în ceva, nu ma refer la aspectul religios al conceptului, a avea credința că se va înfăptui, face ca gândurile tale să se transforme în obiective, și chiar mai mult să îți transformi obiectivele în realitate; te aduce mai aproape de: sunt pe cale să fac asta, de… ACEST LUCRU SE VA ÎNTÂMPLA.

Cu alte cuvinte CREDINȚA este cea care generează actiune, când avem credință suntem dispuși să facem ceva. Credința înseamna că gandul tau este că se va întâmpla, că ești aproape de adevăr, ea generează convingerea fermă că esti pe drumul cel bun.

Credința este o sursă de putere și energie pentru fiecare celulă și țesut din corpul nostru, ea face posibilă găsirea de soluții în cele mai întortocheate și întunecate locuri sau situații în care ne aflam.

Dacă ne punem întrebarea: CRED CĂ ACEST LUCRU SE POATE ÎNTÂMPLA? Raspunsul trebuie să fie (și mai corect RASPUNSUL ESTE): SE ÎNTÂMPLĂ TOT CE ÎMI DORESC CU ADEVARAT ÎN VIATA MEA.

Și pentru că, după cum spuneam ieri: suntem niște hoți de cuvinte, îmi permit să îl citez pe Wayne Dyer, care afirmă: “vei avea parte de un lucru, atunci când vei crede în el.”

Când ai credință simți cum te umpli cu energie pozitivă, te simți invadat de lumină și căldură. ÎNDOIALA este întunecată și înfricoșătoare, vorba celebrului Jim Morrison “I’m sick of doubt” sau “sunt scârbit de îndoială (de neâncredere)”.

Orice om are credințe, cea mai evidentă este credința că vom muri. Nu te focusa pe lucrurile care se vor întâmpla independent de tine, concentrează-te pe ceea ce îți dorești cu adevărat bun în viată ta.

Și pentru că gândurile noastre ne determină viitorul, trebuie să fii convins că lucrul acela… se va întâmpla. Ai credința asta și păstrează-ți credința. ÎNTOTDEAUNA. Și nu uită că atunci când dorești ceva cu adevărat, te ROGI ca lucrul acela să se întâmple, te rogi pentru ce vrei și te rogi pentru ceea ce îți dorești… CU ADEVĂRAT PENTRU TINE și nu disperi dacă nu vine atât de repede precum ți-ai dori, pentru că a avea credință, înseamnă a persevera și mai ales a nu te gândi nici măcar o clipă că A FOST O VREME CÂND CREDEAM CĂ… DECI NU LĂSA LOC ÎNDOIELII și fă credința parte integrantă a celulelor tale, pentru că poți oricând să ajungi în vârf.

Este cadoul pe care ți-l poți face.

Stă în puterea ta să ți-l oferi.

Despre Dan Mircea Fărcaș

Ca să mă definesc pe scurt: sunt un om la fel ca toți ceilalți, cu calități și defecte, împlinit familial și profesional, care muncește 10 ore zilnic, un om sensibil, înconjurat de oameni care mă prețuiesc și care îmi creează emoții pozitive, un om care privește încrezător în viitor. Pot spune că pasajul biblic din Isaia 40:31 este o definiție a ceea ce sunt: „Cei ce se încred în DOMNUL își vor înnoi puterea, se vor înălța prinzând aripi ca vulturii, vor alerga și nu vor osteni, vor umbla și nu vor obosi.” Și asta pentru că sunt un vultur care continuă să zboare, cucerind noi înălțimi, deși am aripile parțial frânte.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.